Palaa listaukseen

Ympäristöterveydenhuollon alatyöryhmässä paneuduttiin palvelujen järjestämiseen ja tuottamiseen

Luonnonvarat ja ympäristö -valmisteluryhmää tukeva ympäristöterveydenhuollon alatyöryhmä piti toisen kokouksensa 11.4.2018. Keskusteluissa olivat tulevan maakunnan konsernirakenne ja palvelujen järjestäminen ja tuottaminen.

Alatyöryhmän kokouksessa käytiin läpi valmistelun etenemistä niin valtakunnallisella kuin maakunnallisella tasolla, sekä Lapin maakuntastrategian ja maakunnan konsernirakenteen valmistelutilanne. Kokouksessa kuultiin myös Tuula Kuvajan esitys Lapin maakunnan talouden ja hallinnon, sekä hallintosäännön valmistelusta.

Valmisteluryhmässä keskusteltiin erityisesti maakunnan konsernirakenteen valmistelusta ja siihen liittyvistä järjestämistä ja tuottamista koskevista kysymyksistä ympäristöterveydenhuollon osalta. Käytiin lähetekeskustelu siitä, millaisen viestin alatyöryhmä haluaa antaa valmisteluryhmälle ja samalla käynnistyneelle konsernityölle.

Jatkotyön osalta todettiin, että synkronoidaan alatyöryhmänkin toiminta konserni- ja organisaatiorakenteen valmisteluun ja vaikutetaan siten omalta osalta valmisteluun. Alatyöryhmässä päätettiinkin laatia luonnos valvontasuunnitelmaksi, jossa käytännössä hahmotetaan tulevaa organisoitumista ja palvelurakennetta ympäristöterveydenhuollon osalta.

Seuraavat kokoukset:

22.5. ja 19.6.2018.

Kokouksen muistio

Lisätietoja:

Luonnonvarat ja ympäristö -tehtäväalan prosessisuunnittelija Hannu Raasakka, p. 0400 698 651, hannu.raasakka(at)lapinmaakunta.fi