Palaa listaukseen

Yleis- ja taloushallinnon työryhmä kartoittaa myös arkistointia, sopimuksia ja hankintoja

Maakunta- ja soteuudistuksen yhteinen alueellinen yleis- ja taloushallintoa valmisteleva työryhmä on kokoontunut kolme kertaa maalis-huhtikuun aikana. Työryhmä koostuu Lapin liiton kuntataloustyöryhmän jäsenistä sekä muista nimetyistä jäsenistä.

Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Lapin liiton kuntataloustyöryhmän puheenjohtaja, Ylitornion kunnanjohtaja Tapani Melaluoto. Varapuheenjohtajana toimii kuntataloustyöryhmän varapuheenjohtaja, Ranuan kunnanjohtaja Sirpa Hakala. Työryhmän sihteerinä toimii projektisihteeri Jaana Koskela maakuntauudistuksen esivalmistelusta.

Työryhmän tehtävänä on valtakunnallisen ja alueellisen tiedonkeruun pohjalta muodostaa kuva yleishallinnon, taloushallinnon, sopimuksien ja hankintojen nykytilasta sote- ja maakuntauudistuksen organisaatioissa.

Valtakunnallisesti on jo kerätty tietoa talous- ja henkilöstöhallinnon nykytilasta. Tämä aineisto löytyy www.alueuudistus.fi/nykytila tai tämän sivuston Asiakirjat-osiosta (Kick off -tilaisuuden 10.2. materiaalit). 

Yleis- ja taloushallinnon työryhmä työstää työsuunnitelmaa väliaikaishallinnolle. Työryhmä tekee esityksiä siitä, miten hallintopalvelut hoidetaan sujuvimmin väliaikaishallinnon vaiheessa sekä uutta maakuntaa perustettaessa.

Työryhmä toivoo tiivistä yhteistyötä muiden valmistelevien työryhmien kanssa, etenkin henkilöstön siirtoa käsittelevän työryhmän kanssa.

Työryhmä luovuttaa työsuunnitelman väliaikaishallinnolle kesäkuussa 2017.

Työryhmän seuraavat kokoukset pidetään 10.5. ja 30.5.2017 Lapin liitolla Rovaniemellä. Työryhmä on julkaissut kokouksistaan pöytäkirjat www.lapinmaakunta.fi/asiakirjat -verkkosivulla.

Työryhmässä ovat mukana:

Puheenjohtaja

Kunnanjohtaja Tapani Melaluoto, Ylitornio

Varapuheenjohtaja

Kunnanjohtaja Sirpa Hakala, Ranua

Vt. kunnanjohtaja Katri Rantakokko, Muonio 

Kunnanjohtaja Viljo Pesonen, Sodankylä   

Talousjohtaja Anne Vuorjoki, Tornio 

Kehittämispäällikkö Allan Mikkola, Kemi 

Talousarviopäällikkö Sirkka Lankila, Rovaniemi 

Talous- ja elinkeinojohtaja Kirsi Kangas, Salla

Lapin liitto: Raimo Holster

Lapin pelastuslaitos: Martti Soudunsaari

Lapin sairaanhoitopiiri: Elisa Kusmin

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri: Maria Tähtinen

Keha-keskus: Kaija-Leena Kestilä

Asiantuntijat

Keijo Tuisku, Lapin sairaanhoitopiiri (hankinnat)

Jussi Päkkilä, Rovaniemen kaupunki 

Tommi Lepojärvi, Lapin SOTE-valmistelu

Jaana Koskela, MAKU (sihteeri)

Tiedoksi

Kolpeneen erityishuoltopiiri

AVI