Palaa listaukseen

Yhteisten palveluiden työsuunnitelmat hyväksyttiin

Lapin maakuntauudistuksen yhteisten palveluiden työsuunnitelmia täydennettiin väliaikaisessa valmistelutoimielimessä. Yhteisiksi palveluiksi määriteltiin viime keväänä talous- ja yleishallinto, ICT, henkilöstön siirto ja palkkahallinto, kiinteistö- ja toimitila-asiat ja sote ateria-, kiinteistö ja siivouspalvelut sekä lisäksi viestintä ja osallisuus. Lapin maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin täydensi ja hyväksyi työsuunnitelmat kokouksessaan tiistaina 7. marraskuuta 2017.

Maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielin työpajoissa käsiteltiin maakunnallisten valmisteluryhmien laatimia työsuunnitelmia. Työsuunnitelmat tehtiin viime kevään ja kesän 2017 aikana. Valmisteluryhmissä on ollut mukana asiantuntijoita uudistuksessa mukana olevista organisaatioista eri puolilta Lappia.

”Työpajatyyppinen työskentely mahdollisti yhteisen keskustelun ja laaja-alaisen näkemyksen muodostamisen suunnitelmista. Valmisteluryhmien tehtävänä on nyt viimeistellä työsuunnitelmat palautteiden pohjalta ja sen jälkeen ne linkitetään lapinmaakunta.fi-nettisivuille”, kertoi Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Marja Perälä.

Työsuunnitelmat hyväksyttiin kokouksessa ja niiden pohjalta valmistelijat alkavat työskentelemään ja aikatauluttamaan omaa työtään.

Lisäksi väliaikaisen valmistelutoimielimen tiistaisessa kokouksessa käytiin läpi maakuntavalmistelun rahoituksen tilannetta. Tälle vuodelle kohdennetut valtion avustukset on jaettu maakuntiin ja ne ovat käytettävissä toukokuun 2018 loppuun saakka. Nyt myönnetty rahoitus mahdollistaa valmistelun jatkuvuuden turvaamisen ja valmistelijoiden palkkaamisen toukokuuhun saakka.

 

Lisätietoja:

Kokouksen esityslista löytyy täältä.  

 

Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Marja Perälä, marja.perala(at)lapinmaakunta.fi, p. 040 768 8752

Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja  Mika Riipi, mika.riipi(at)lapinliitto.fi, p. 044 767 4200

Lue lisää maakuntauudistuksesta Lapissa: www.lapinmaakunta.fi  ja osallistu keskustelun www.facebook.com/Lapinmaakunta