Palaa listaukseen

Valmistelijat esittelyssä: Päivi "jokapaikanhöylä" Alaraudanjoki

Esittelemme blogissa kuukausittain Lapin maakunnan valmistelijoita. Toisena vuorossa on Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun assistentti Päivi Alaraudanjoki.

Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun assistentti Päivi Alaraudanjoki, minkälainen on sinun perustyöpäiväsi maakuntavalmistelussa?

Aloittaessani työt maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa viime syksynä tuntui, että minulla ei ole töitä nimeksikään. Nyt kun olen päässyt vauhtiin ja valmistelijoita on palkattu, niin minultakaan ei ole töitä puuttunut.

Yksikään päivä ei mene samalla kaavalla. Avustan muutosjohtajaa ja valmistelijoita esimerkiksi erilaisten tilaisuuksien järjestämisessä, kokoan osallistujalistoja, materiaaleja ja välillä teen muistioita. Välitän lausuntoja ja kokoan tietoja. Väliaikaisessa valmistelutoimielimessä olen sihteerin kaverina. Kirjaan myös asianhallintaan liittyviä asioita asianhallintajärjestelmään. Hoidan rekrytointeihin liittyviä asioita ja päivitän Kuntarekrypalvelua. Avustan kaikessa mahdollisessa missä apuani tarvitaan. Olen sanonut, että olen niin sanottu ”jokapaikanhöylä” ja nautin siitä.

Mikä on parasta työssäsi?

Olen mielestäni etuoikeutetussa asemassa saadessani osallistua Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmisteluun. Koen olevani näköalapaikalla luotaessa uutta Lapin maakuntaa. Entinen työni oli pitkälti sellaista, että samat asiat toistuivat säännöllisin väliajoin, mutta nyt ei koskaan tiedä mitä työpäivä tuo tullessaan kun aamulla avaan työpaikkani oven ja siitä minä pidän.

Työkaverini ovat todella mahtavaa porukkaa ja heidän kanssaan on mukava tehdä töitä.

Miten rentoudut vapaa-ajallasi?

Rentoudun tekemällä paljon käsitöitä. Kesäisin kalastan ja syksyisin metsästän.

Mitä terveisiä haluaisit lähettää henkilöstölle, jotka lukevat tätä Matkalla uuteen maakuntaan –uutiskirjettä?

Kehotan kaikkia seuraamaan Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen vaiheita esimerkiksi sosiaalisesta mediasta Facebookista. Sieltä saa päivittäistä tietoa mitä valmistelijamme tekevät.

Lapin maakunta- ja sote-uudistus toteuttaa touko-kesäkuun 2018 aikana kuntakierroksen kaikkiin Lapin kuntiin ja toivon, että niin kuntalaiset kuin kuntien henkilöstökin osallistuisivat runsaslukuisesti tapahtumiin, koska tämä uudistus koskettaa meitä kaikkia lappilaisia. Tavataan kuntakierroksella!