Palaa listaukseen

Valmistelijat esittelyssä: Omaisuus- ja kiinteistöasioiden sekä ateriapalvelujen valmistelijat Pekka Rouhiainen ja Aulis Martikainen 

Joulukuussa esittelyssä ovat omaisuus- ja kiinteistöasioiden suunnittelija Pekka Rouhiainen sekä ateria- ja siivouspalveluiden suunnittelija Aulis Martikainen. Aulis ja Pekka kertovat vastuualueidensa tilanteesta ja haasteista. 

Esittelyssä maakuntavalmistelun omaisuuksien, kiinteistöjen ja ateriapalvelujen valmistelijat.

Kuvassa Aulis Martikainen ja Pekka Rouhiainen, jotka valmistelevat tulevan maakunnan kiinteistö- ja omaisuusasioita sekä ateriapalveluja.

Keitä olette ja mitä teette Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa? 

Olen Pekka Rouhiainen. Valmistelen kokonaisuutta, johon kuuluvat kiinteistöt ja omaisuus. 

Olen Aulis Martikainen. Valmistelen ruoka- ja siivouspalvelujen järjestämistä. Teen tätä työtä keskimäärin kahtena päivänä viikossa. 

 

Mitä on työn alla juuri nyt? 

Pekka: Tällä hetkellä on meneillään maakunnalle vuokrattavien tilojen päivityskierros. Kokonaisuus on hyvin laaja ja sisältää monia asioita. Yksi iso kokonaisuus on tulevat investoinnit, jotka määrittelevät vuokratason pitkälle tulevaisuuteen.  

Olen mukana myös monessa valtakunnallisessa foorumissa, kuten asiakasneuvottelukunnassa. Asiakasneuvottelukunta toimii linkkinä maakuntien tilakeskukseen päin. 

Aulis: Selvitystyön ensimmäinen vaihe on tehty.  Seuraavaksi selvitetään kuntien kanta yhteisen sidosyksikön perustamiseksi. Jos yhteinen sidosyksikkö nähdään tarpeellisena, niin jatkotyöstäminen voi alkaa. Jos taas ei, niin työ etenee maakunnan omien palvelutarpeiden suunnittelulla. 

 

Minkälaisia haasteita valmistelualueeseenne liittyy tulevassa maakunnassa tai valmisteluvaiheessa? Miten niistä selvitään?  

Pekka: Pitää olla avoin uusille ratkaisuille ja päästä tehokkaaseen tilan käyttöön. Mittava korjausvelka ja isot investoinnit aiheuttavat kuitenkin kustannuspaineita, joten on tärkeää laatia pitkän tähtäimen tilastrategia yhdessä eri osapuolten kanssa. 

Aulis: Kuntien ja maakunnan tarpeiden yhteensovittaminen kustannustehokkaalla tavalla on haastavaa. Niistä selvitään olemassa olevien resurssien mahdollisimman tarkalla käytöllä. 

 

Mitä terveisiä haluatte lähettää blogin lukijoille? 

Pekka: Pitää olla avoin uusille toimintatavoille ja ideoille 

Aulis: Mielikuvitus on tärkeämpää kuin tieto. (Einstein) 

 

Kiitos Aulis ja Pekka! 

Haluatko ottaa yhteyttä valmistelijoihimme? Yhteystietomme löydät täältä. Alasivulta löydät myös kaikkien työryhmien jäsenet. 

 

Tämä esittely on viimeinen valmistelijoiden esittelyistä. Pysy kuitenkin kuulolla myös jatkossa, sillä kurkistukset työryhmien toimintoihin jatkuvat pian!