Palaa listaukseen

Soteuttamo osoitti: Uudistuksen valmistelussa halutaan tehdä yhteistyötä

Soteuttamo 2.0 keräsi yhteen tahoja, jotka voivat tulevaisuudessa tuottaa palveluja maakunnan asukkaille. Tilaisuuden aktiivisessa keskustelussa korostui halu tehdä tiiviimpää yhteistyötä maakuntavalmistelussa.  

Soteuttamon panelistit vastasivat yleisön esittämiin kysymyksiin.

Soteuttamo 2.0 -tilaisuudessa oli paneelikeskustelu, jonka kysymykset kumpusivat yleisöstä.

Rovaniemellä järjestettiin Soteuttamo 2.0 -tilaisuus 13.11.2018. Soteuttamo 2.0 on avoin matalan kynnyksen tapahtuma, joka kannustaa vuorovaikutukseen, verkostoitumiseen ja kohtaamisiin. 

 

Uudistus mahdollistaa ja haastaa 

”Nykyinen järjestelmä ei tule selviytymään väestönkehityksen tuomista haasteista. Huolimatta siitä, toteutuuko tämä uudistus, muutoksia täytyy tehdä. Meidän on pakko miettiä asioita yhdessä. Tässä erityisesti yritys- ja järjestökentällä on suuri rooli, sillä tarvitsemme innovatiivisia ja paikallislähtöisiä toimintamalleja”, kertoo muutosjohtaja Mika Riipi. 

Suomen työ- ja elinkeinoministeriön erityisasiantuntija Lari Anttosen ja Sitran projektijohtaja Tuula Tiihosen mukaan uudistus on suuri muutos, joka paitsi haastaa totutun toimijakentän, myös luo mahdollisuuksia uusiin toimintamalleihin sote-palveluissa. Vaikka maakunta- ja sote-uudistus ei toteutuisikaan, tulee esimerkiksi digitalisaatio tapahtumaan joka tapauksessa.  

  

Yrittäjät ja järjestöt haluavat osallistua valmisteluun 

Tilaisuudessa riitti aktiivista keskustelua ja yleisökysymyksiä. Tapahtuman perusteella yrittäjät ja järjestöt ovat erittäin motivoituneita ja innokkaita osallistumaan maakuntavalmisteluun. 

”Uudenlaisia toimintamalleja monialaiseen ketterään yhteistyöhön ollaan selvästi valmiita hakemaan. Tilaisuudessa saatiin jo konkreettisiakin esityksiä, joihin kannattaa tarttua. Tällaisia ovat esimerkiksi oppilaitosten ja yritysten kehittämisympäristöt”, pohtii Lapin maakuntavalmistelun osallisuuskoordinaattori Jukka Hakola. 

  

Yhteistyötä aiotaan tiivistää jatkossa 

Päivän aikana kuultiin monta kertaa sana yhteistyö. Osallistujat olivat tapahtuman lopuksi sitä mieltä, että Soteuttamon tyyppiselle toiminnalle on tarvetta.  

”Päällimmäisenä päivästä jäi mieleen se, että kaikki haluavat olla mukana uudistuksen valmistelussa. Tämä on meille tervetullut haaste. Nyt täytyy miettiä, miten lähdemme konkreettisesti tekemään yhdessä tätä valmistelua. Tällaisille tilaisuuksille on varmasti tarvetta jatkossakin”, pohtii muutosjohtaja Marja Perälä Soteuttamon lopuksi.