Palaa listaukseen

Rajapintoja ja yhteistyötä -työpajat jatkuvat tammikuussa

Lapin liiton käynnistämät Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen yhdyspintaselvityksen työpajat jatkuvat tammikuussa 2018. Työpajoissa käsitellään sopimuksellisuutta ja vuorovaikutusta sekä strategisia painopisteitä ja elinkeinoyhteistyötä suhteessa tulevaan maakuntaan. Työpajojen tavoitteena ovat konkreettiset esitykset Lapin maakunnan väliaikaishallinnolle. Työpajat ovat kutsuseminaareja.

Lapin liitto on käynnistänyt keväällä 2017 yhdyspintaselvityksen, jossa selvitetään maakunta- ja sote-uudistuksen yhdyspinnoilla olevia toimintoja. Tällaisia palveluja ovat muun muassa taloushallinnon palvelut, ravintohuolto, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen sekä kunta- ja maakuntakaavoitus. Selvitys käynnistyi keväällä sähköisellä kyselyllä, jonka tulosten pohjalta järjestetään työpajojen sarja. Sähköinen kysely lähetettiin 85 lappilaiselle toimijalle, jotka joko ovat suoraan mukana maakunta- ja sote-uudistuksessa tai liittyvät siihen. Kysely lähetettiin esimerkiksi kaikille kunnille ja esimerkiksi sidosryhmistä muutamille järjestöille. Kyselyyn saatiin hyvin vastauksia. Tulosten perusteella työpajojen teemoiksi ovat valikoituneet aiheet, joihin ei saatu yksiselitteistä vastausta sähköisellä kyselyllä.

Työpajojen teemoja ovat tukipalvelut (talous- ja henkilöstöhallinto, ict, muut tukipalvelut, kuten ruoka- ja ravitsemuspalvelut), sopimuksellisuus ja vuorovaikutus, strategiset painopisteet ja elinkeinoyhteistyö sekä järjestöyhteistyö.

6. kesäkuuta Lapin kuntien ja muiden uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden tukipalvelujen asiantuntijat kokoontuivat yhteen pohtimaan tukipalvelujen (talous- ja henkilöstöhallinto, ict, muut tukipalvelut) tulevaisuutta kunnissa ja maakunnassa. Tammikuussa työpajat jatkuvat muiden teemojen osalta. 

 

Lapin yhdyspintaselvityksen työpajat tammikuussa 2018:

LAPPI KARTALLE JA NÄKYVÄKSI, sopimuksellisuus ja vuorovaikutus

maanantaina 15.1.2018 Rovaniemellä (paikka tarkentuu)

Käsiteltäviä osa-alueita työpajassa ovat maakuntakaavoitus, vaikuttaminen ja edunvalvonta sekä Lappi-brändi.

LAPIN ELINVOIMAN KÄRJET, strategiset painopisteet ja elinkeinoyhteistyö

maanantaina 15.1.2018 Rovaniemellä (paikka tarkentuu)

Käsiteltäviä toimialoja työpajassa ovat matkailu, kaivannaisala ja biotalous.

JÄRJESTÖTYÖPAJA, järjestöyhteistyö  

keskiviikkona 24.1.2018 Rovaniemellä (paikka tarkentuu)

Työpajoihin voi ainakin osin osallistua etänä.

Työpajat ovat kutsuseminaareja, mutta mikäli et ole saanut kutsua organisaatiosi kautta, ja olet kiinnostunut osallistumaan, ota yhteyttä lisätietojen antajaan.

Työpajojen fasilitaattorina toimii Well Aheadin Päivi Holopainen.

 

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:

kunta-asiantuntija Jaana Koskela

jaana.koskela@lapinliitto.fi

puh. 040 630 3003