Palaa listaukseen

Maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalveluiden alatyöryhmä käynnisti työskentelynsä

Luonnonvarat ja ympäristö -valmisteluryhmä valmistelee maakuntaan siirtyviä alueiden käytön palveluita, vesi- ja kalatalouden palveluita, luonnonsuojelutehtäviä, ympäristöterveyden palveluita, maatalouden ja elintarviketuotannon palveluita, sekä vesien ja merenhoidon palveluita. Väliaikaisen valmistelutoimielimen asettama maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalveluiden alatyöryhmä tukee valmisteluryhmän toimintaa ja valmistelijan työtä substanssiasiantuntijana erityisesti lomituspalveluiden suunnittelun osalta.

Alatyöryhmä piti ensimmäisen kokouksensa torstaina 15. maaliskuuta 2018. Alatyöryhmä valitsi puheenjohtajakseen Eini Kivilompolon Sodankylästä ja varapuheenjohtajaksi Janne Pätsin Posiolta. Lomituspalveluiden alatyöryhmän puheenjohtaja tulee jatkossa osallistumaan myös varsinaisen luonnonvarat ja ympäristö -valmisteluryhmän työskentelyyn. Alatyöryhmän sihteerinä ja esittelijänä toimii luonnonvarat ja ympäristö -tehtäväalan prosessisuunnittelija Hannu Raasakka.

Maaseutuyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalveluiden alatyöryhmä:

Kokoonpano

Varsinainen jäsen

Varajäsen

Salla, Kemijärvi, Pelkosenniemi ja Savukoski

Aska Tanja

Kangas Kirsi

Tervola, Ranua, Rovaniemi, Simo, Keminmaa ja Kemi

Raatikka Ritva

Äijälä Katja

Sodankylä, Kittilä, Enontekiö, Inari ja Utsjoki

Kivilompolo Eini

Kuusela Ilkka

Ylitornio, Tornio, Pello, Kolari ja Muonio

Tirroniemi Sirkka

Nikka Anna-Sofia

Posio, POP: Kuusamo ja Taivalkoski

Pätsi Janne

Jokela-Kaukua Anna

Järjestäytymiskokouksessa käsiteltiin muun muassa alatyöryhmän asemaa ja tehtävää maakuntavalmistelussa. Prosessisuunnittelija kertoi työryhmälle yleisesti Lapin maakuntauudistuksen sekä luonnonvarat ja ympäristö -tehtäväalan suunnittelun tilanteesta ja kävi läpi valmisteluryhmän kokouksesta 20.2.2018 laaditun muistion. Kokouksessa käytiin myös läpi aiemmin laadittu nykytilan kuvaus lomituspalveluiden osalta ja päätettiin päivittää kuvaus mahdollisimman hyvin nykytilannetta vastaavaksi.

Alatyöryhmän seuraava kokous on 3.5.2018.

Lisätietoja:

Kokouksen muistio

Luonnonvarat ja ympäristö -tehtäväalan prosessisuunnittelija

Hannu Raasakka, puh. 0400 698651, hannu.raasakka@lapinmaakunta.fi