Palaa listaukseen

Maakuntauudista koskevat lait perustuslakivaliokunnasta kohtuullisin muutoksin sote-valiokuntaan

Perustuslakivaliokunta esittää maakuntauudistusta koskeviin lakeihin useita korjauksia. Osa korjauksista on hyvin teknisiä, osa vaativampia. Seuraavaksi lait siirtyvät sosiaali- ja terveysvaliokunnan (sote-valiokunta) käsittelyyn.

Lue perustuslakivaliokunnan tiedote valiokunnan lausunnosta sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöluonnoksiin eduskunnan verkkosivuilta. Lausunto koskee lakiesityksiä maakuntien perustamisesta ja sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä (maakuntalaki ja järjestämislaki), lakiesitystä valtion rahoituksesta maakunnille (rahoituslaki), lakiesitystä sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta (tuottajalaki) sekä lakiesitystä asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa (valinnanvapauslaki). 

”Maakunta- ja sote-uudistuksen jatko on nyt sote-valiokunnan käsissä. Aikataulu on tiukka. Toivottavasti kuulemme sote-valiokunnan arvion muutoksiin vaadittavasta ajasta mahdollisimman pian. Nyt tarvitaan päätöksiä”,  toteaa Lapin maakuntajohtaja ja Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Mika Riipi.

 

Lisätietoja: 

Muutosjohtaja 
Marja Perälä 
marja.perala(at)lapinmaakunta.fi
p. 040 768 8752

Väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja 
Mika Riipi 
mika.riipi(at)lapinliitto.fi 
p. 044 767 4200