Palaa listaukseen

Lapin maakuntauudistuksen muutosjohtajahaussa jatkavat Harri Mattila ja Marja Perälä

Lapin sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin järjestäytyi 14. elokuuta 2017 Rovaniemellä. Ensimmäisinä tehtävinään valmistelutoimielin valitsi puheenjohtajiston sekä käsitteli muutosjohtajan hakua. Toimielimen puheenjohtajaksi valittiin maakuntajohtaja Mika Riipi, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Rovaniemen kaupungin muutoskoordinaattori Pertti Hemminki ja toiseksi varapuheenjohtajaksi Lapin ELY-keskuksen johtaja Jaakko Ylinampa. Muutosjohtajan haussa edetään ulkopuolisiin soveltuvuusarviointeihin, joihin päätettiin kutsua Harri Mattila ja Marja Perälä.

 

Kokouksessa hyväksyttiin myös valmistelutoimielimen työjärjestys sekä hahmoteltiin alustavasti syksyn aikataulua. Valmistelutoimielimen kokousmateriaalit löytyvät pöytäkirjan tarkistuksen jälkeen Lapin sote- ja maakuntauudistuksen verkkosivuilta www.lapinmaakunta.fi/asiakirjat.

Sote- ja maakuntauudistuksen väliaikainen valmistelutoimielin johtaa ja ohjaa valmistelua osana Lapin liiton organisaatiota. Kesäkuussa 2018 sote- ja maakuntalakien on tarkoitus astua voimaan ja uusi Lapin maakunta perustetaan. Väliaikainen valmistelutoimielin vastaa lappilaisesta sote- ja maakuntauudistuksen valmistelusta, kunnes vaaleilla valitut toimielimet aloittavat työnsä tammikuussa 2019. Uudet maakunnat aloittavat toimintansa tammikuussa 2020.

Lapin sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen seuraava kokous järjestetään 30. elokuuta 2017. Loppuvuoden kokousaikataulu päätetään seuraavassa kokouksessa.

 

Lisätietoja:

Lapin sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja
Mika Riipi, mika.riipi(at)lapinliitto.fi, p. 044 767 4200

Lapin sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen ensimmäinen varapuheenjohtaja Pertti Hemminki, pertti.hemminki(at)rovaniemi.fi, p. 040 718 1085

Lapin sote- ja maakuntauudistuksen väliaikaisen valmistelutoimielimen toinen varapuheenjohtaja
Jaakko Ylinampa, jaakko.ylinampa(at)ely-keskus.fi, p. 040 848 0077

 

 

Lue lisää maakuntauudistuksesta Lapissa: 

www.lapinmaakunta.fi ja osallistu keskustelun www.facebook.com/Lapinmaakunta

Sote- ja maakuntauudistukseen vuoden lisäaika – Lapissa valmistelu jatkuu sovitulla tavalla