Palaa listaukseen

Lapin liiton hallitus hyväksyi maakuntauudistuksen esivalmistelun esityksen väliaikaishallinnosta

Lapin liiton hallituksessa hyväksyttiin Lapin maakuntauudistuksen väliaikaishallinnon valmistelutoimielimen kokoonpano tänään maanantaina 5. kesäkuuta 2017. Tornion, Kittilän ja Utsjoen osalta varsinaisten jäsenten nimet sekä Rovaniemen varajäsenten nimet täydennetään lähiaikoina. Lapin liiton hallitus hyväksyi myös sen, että mikäli maakuntia koskevien lakien käsittely viivästyy, väliaikaishallinnon henkilöstö aloittaa Lapin liiton palveluksessa ja siirtyy väliaikaisen valmistelutoimielimen palvelukseen heti, kun lait on saatu voimaan.

 

Väliaikaishallinnon valmistelutoimielin aloittaa työnsä heinäkuun 2017 alusta ja ensimmäisenä tehtävänään heillä on muutosjohtajan valinta. Muutosjohtajan ja alkuvaiheen valmisteluhenkilöstön rekrytointi aloitetaan ensi viikolla.

Viime viikolla kokouksessaan Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmä hyväksyi väliaikaishallinnon henkilöstösuunnitelma sekä alkuvaiheessa nimettävät työryhmät. Lue lisää maakuntauudistuksen valmistelun etenemisestä kokoustiedotteesta.

 

 

Lisätietoja:

Lapin maakuntauudistuksen väliaikaishallinnon valmistelutoimielimen kokoonpano (pdf)

 

Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmän puheenjohtaja ja maakuntajohtaja

Mika Riipi
mika.riipi(at)lapinliitto.fi
p. 044 767 4200