Palaa listaukseen

Kurkotetaan tulevaan, mutta ensin rauhoitutaan jouluun

Ilmassa on jo suurta joulun odotusta ja vuosi 2018 lähenee loppuaan. Lapin maakuntavalmistelun vuoteen on mahtunut paljon ikimuistoisia hetkiä ja kohtaamisia.

Olemme eri tavoin hahmottaneet maakunnan palvelujen kokonaisuutta muodostaen kuvaa nykytilasta ja kurkottaen kohti tulevaa. Matkalla olemme tunnistaneet olemassa olevia hyviä käytäntöjä ja tunnistaneet niitä asioita, joissa meillä on vielä yhteistä kehittämistä.  

Lisäksi olemme koonneet keskeisistä palasista alustavan hahmotelman siitä, miltä maakunta organisaationa voisi näyttää siinä vaiheessa, kun se ottaa järjestämisvastuulleen sille määritellyt tehtävät.

Vuoden 2018 aikana olemme saanet mahdollisuuden tavata erilaisilla foorumeilla maakunnan henkilöstöä, asukkaita, yrityksiä ja lukuisia  sidosryhmiä. Monen mieliin on varmasti päällimmäisenä jäänyt UUSI LAPPI -kuntakierros, jonka yhteydessä saimme hyvin käytännönläheisesti tutustua alueen moninaisiin haasteisiin, mutta myös runsaisiin mahdollisuuksiin. Saimme tavata lappilaisia ja kuulla heidän tarpeistaan ja odotuksistaan julkisille palveluille. Kohtaamiset ovat olleet meille merkityksellisiä ja olemme saaneet niiden kautta paljon materiaalia hyödynnettäväksi maakunnan rakentamisen eri vaiheissa.

Vaikka maakuntavalmistelussa odotamme malttamattomana perustuslakivaliokunnan kannanottoa ja lakien hyväksymistä eduskunnassa, rohkenemme vähitellen heittäytyä arjen yläpuolelle ja ottaa vastaan joulun.  

Nyt on tullut aika rauhoittua, nauttia joulunajasta ja kerätä voimia tulevalle vuodelle 2019.

Haluan kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.

 

Marja Perälä