Palaa listaukseen

Kiinteistötyöryhmä esittää tukipalveluyhtiön selvittämistä syksyllä 2017

Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelun kiinteistöjä, toimitiloja sekä eräitä tukipalveluja käsittelevä työryhmä kokoontui viimeisen kerran keskiviikkona 7. kesäkuuta Ylitorniolla.

 

Kiinteistyötyöryhmä käynnisti edellisessä kokouksessaan tukipalveluita, kiinteistönhoitoa, ruoka- ja ravitsemuspalveluja sekä siivous- ja puhtauspalveluja, käsittelevän sähköisen kyselyn. Kysely toimitettiin maakuntauudistuksessa mukana oleviin organisaatioihin, muun muassa sairaanhoitopiireihin ja kuntiin. Kyselyssä kartoitettiin kyseessä olevien tukipalvelujen nykytilaa. Nykytilaa kuvataan muun muassa henkilötyövuosien, ostopalvelusopimuksien määrällä sekä arvolla ja aterioiden määrällä. Nykytilakuvaus valmistuu ensi viikon aikana luovutettavaksi maakuntauudistuksen esivalmistelun ohjausryhmän viimeiselle kokoukselle perjantaina 16. kesäkuuta.

 

Työryhmä ei ole laatinut nykytilan kuvausta sote- ym. kiinteistöistä ja -toimitiloista, sillä nämä selvitykset tehdään lain pohjalta talvella 2017-2018. Työryhmä on valmis jatkamaan työtään siirryttäessä väliaikaisen valmistelutoimielimen ohjaukseen ja palkattujen valmistelijoiden kanssa. Työryhmä totesi kevään viimeisessä kokouksessaan tulevan aikataulutuksen kiinteistö- ja toimitila- sekä tukipalveluasioissa.

 

Sote- ja maakuntauudistuksen kiinteistö-, toimitila- ja omaisuussiirtoja valmistelevan henkilöstön tulee ensi tilasssa käynnistää selvitys edellä mainittujen tarvittavien tukipalvelujen yhtiöittämiseksi Lapissa. Tähän esitykseen kiinteistötyöryhmä päätyi 6. kesäkuuta pidetyn kunta-maakunta -yhdyspintatyöpajan keskustelujen pohjalta. 

 

Lisätietoja työryhmän sihteeri Jaana Koskela puh. 040 630 3003