Palaa listaukseen

Elinvoima ja elinkeinot -valmisteluryhmä pureutui elinvoimaisuuden avainkysymyksiin

Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen Elinvoima ja elinkeinot - valmisteluryhmä kokoontui keskiviikkona 25.4.2018 kolmannen kerran. 

Valmisteluryhmä pureutui käydyssä keskustelussa maakunnan elinvoimaisuuden avainkysymyksiin. Esiin nousi maakunnan strategian merkitys innovatiivisten hankintojen mahdollistajana ja kunta-maakunnan yhteistyön merkitys lappilaisten palvelumarkkinoiden kehittäjänä. Lisäksi esille nousi maakuntauudistus mahdollistamassa resurssien yhteiskäyttöä, työn muutoksen avaamat työnteon, toimintamallien ja yhteistyön uudet muodot ja esim. uusien rahoitusmallien käyttöönotto perinteisien rinnalla. 

Valmistelutyöryhmä halusi painottaa, että hyvien käytäntöjen tunnistaminen mahdollistaa niiden monistamisen koko maakunnan mittakaavassa. Kokouksessa käytiin myös läpi maakuntavalmistelun edistymistä ja erityisesti maakunnan järjestämistehtävää.  Mervi ja Tiina kannustivat valmisteluryhmän jäseniä osallistumaan käynnistyviin kuntakierrostapaamisiin ja 8. kesäkuuta pidettävään Oma maakunta -tilaisuuteen.

Hyvää vappua kaikille toivottavat Mervi ja Tiina!

 

Lisätietoja:

Mervi Nikander, mervi.nikander(at)lapinmaakunta.fi, p. 0400 412 743

Tiina Keränen, tiina.keranen(at)lapinmaakunta.fi, p. 0295 039 636